Hosting Op Maat

In veel situaties zijn onze producten zoals hosting of een Virtual Private Server (VPS) toereikend. Maar wat als de applicatie of het project dermate groot en populair is dat dit een persoonlijkere benadering vergt? Daarvoor hebben wij onze hosting op maat. In deze gevallen bespreken we in een persoonlijk gesprek welke hostingoplossing het beste past bij het project. Op basis van de wensen en het eisenpakket stellen wij een configuratie voor die perfect aansluit bij deze situatie. Of het nu gaat om high-availability, loadbalancing of een andere specifieke configuratie, in alle gevallen kunnen wij een eerlijk en uitgebreid advies geven. Ook is intrige in te schakelen voor consultancy, waarbij we mee kunnen denken bij een bepaald project of vraagstuk op het gebied van GNU/Linux-hosting.

Loadbalancing
Indien je website of applicatie dermate veel bezoekers ontvangt dat deze niet door één server afgehandeld kunnen worden is het raadzaam om te kijken naar loadbalancing. Hierbij worden de bezoekers evenredig (of via een gewenste verdelingssleutel) verspreid over meerdere servers. Op deze manier is het mogelijk om een grote hoeveelheid bezoekers te verwerken in een korte tijd. Ook is het eenvoudiger om capaciteit bij te plaatsen wanneer er meer bezoekers verwacht worden, bijvoorbeeld bij een marketingcampagne. intrige kan adviseren in het opzetten van een loadbalancingsetup en kan tevens de volledige uitvoering op zich nemen.

High availability
Sommige websites en applicaties kunnen geen downtime veroorloven. In dit geval wordt er gekeken naar een high availability-oplossing waarbij er geen sprake is van een ‘single point of failure’. Alle systemen zijn dubbel uitgevoerd en bij uitval van een enkel systeem heeft dit geen gevolgen voor de werking van de website of applicatie. Op deze manier wordt een beschikbaarheid van 100% benaderd. Afhankelijk van de wensen en eisen kan intrige een set-up samenstellen waarbij meerdere systemen op fysiek gescheiden locaties samen één set-up vormen zodat de beschikbaarheid optimaal is.

Consultancy
intrige kan ook ingeschakeld worden als adviserende partij bij een project. Tevens kunnen wij kleine werkzaamheden uitvoeren zodat je zonder grote investering direct onze kennis beschikbaar hebt. Zowel voor onze bestaande klanten als voor nieuwe klanten zijn wij inzetbaar voor vraagstukken op het gebied van GNU/Linux. Door onze jarenlange ervaring is er veel kennis aanwezig, zowel op het gebied van probleemoplossing als op het gebied van installatie en configuratie. intrige heeft onder andere ervaring met Apache, MySQL, Postfix, Amavis, FCGI, suPHP, DirectAdmin, HAProxy, DRBD, NFS, Gluster, virtualisatie en IDS.