Is Jouw Website Klaar Voor De Nieuwe AVG Privacy Wet?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei 2018 in werking. Voor alle lidstaten in de EU gelden dan dezelfde regels op het gebied van privacy. Voor websites heeft deze nieuwe regelgeving grote gevolgen.

Het niet voldoen aan de regels kan vanaf mei 2018 leiden tot een boete ter hoogte van 4% van de jaaromzet en tot een bedrag van € 20 miljoen.

De nieuwe AVG wetgeving in het kort:

De AVG is een stuk strenger dan de voorganger (Wet Bescherming Persoonsgegevens). Het is een vrij uitgebreide wet met als belangrijkste onderdelen voor een website:

– Bezoekers moeten actief toestemming geven voor het vastleggen van persoonsgegevens
– Een persoon mag de gegevens opvragen en ook eisen dat de gegevens aangepast/verwijderd worden
– Alle gegevens die je verzamelt moeten vastgelegd zijn
– Alleen gegevens die je aantoonbaar nodig hebt mag je verzamelen
– De beveiliging van de informatie moet sterk en up to date zijn.

Het grootste gevolg voor veel websites is dat een SSL-certificaat nu verplicht is bij webshops en websites die gebruikersgegevens verwerken (bijvoorbeeld met een contactformulier). Zo’n certificaat toont aan dat je de persoonsgegevens goed beschermt.

Met zo’n certificaat voorkom je dat je in overtreding bent, krijgen bezoekers meer vertrouwen en je voorkomt dat Google je uit de zoekresultaten haalt omdat ze geen onveilige websites willen weergeven. Er is al een SSL certficaat voor € 25,- per jaar.

Wij kunnen dit ssl certificaat voor je regelen. Neem contact op en we helpen je verder.